Ikke-kategoriseret
Forlaget North er velkendt i den danske kunstverden

Forlaget North er velkendt i den danske kunstverden

North er kendt for sin højkvalitets kunst og print, der har præget det danske samfund i årtier. De er et af de vigtigste forlag i Danmark og har et udvalg på over 31.000 forskellige titler.

North blev etableret i 1882 af Julius Lange og Christian Zahle. Virksomheden startede som trykkeri, men udvidede senere til at udgive danske kunstnere sammen med europæiske kunstnere, der ikke altid blev anerkendt derhjemme.

North har base i København og er det ene af de eneste to store forlag, der forbliver helt uafhængigt – med det andet Kontum Press. North har kontorer over hele verden, men deres hovedkvarter forbliver på Højbro Plads, København.

North er en velkendt udgiver af kunstbøger og har udgivet værker af verdensberømte kunstnere som IE Gruzdev, Jorgen Nash, Susan Hiller. North er kendt for at udgive højkvalitetsudgaver, og virksomheden har genereret en masse indtægter ved hjælp af disse samlinger.

North blev grundlagt i 2007 og blev hurtigt et af de mest anerkendte forlag i Danmark.

Nordiska Museet er et museum for samtidskunst i Danmark med samlinger fra 1800-tallet og frem til i dag. Det har været genstand for forskellige udstillinger og publikationer både nationalt og internationalt. Museet byder hvert år på 16 egne udstillinger samt 24 undervisningsprogrammer, som hovedsageligt drives af frivillige.

A restaurant by North ligger centralt i København i gåafstand fra Nordiska museet. Restauranten er kun åben for besøgende i dagtimerne og tilbyder en frokostmenu til fast pris samt en a la carte-menu til middag.

North er et forlag for kogebøger. De producerer en række kogebøger og andet relateret indhold til både det danske marked og internationale markeder.

North blev grundlagt af Sigurd Nielsen i 1988. Sigurd er uddannet fra Arkitektskolen i København med speciale i modedesign, før han som assisterende redaktør kom til Skandinaviska Kompaniet, et svensk forlag, der udgiver kunstbøger af høj kvalitet. I 2013 udgav North sin første bog, som er sammensat af Sigurd selv og forfatter Bjørnstjerne Christiansen.

North er et forlag, der har specialiseret sig i kunst og andre former for utraditionelle bøger. De blev grundlagt af to danske fotografer, der ville give plads til kunstnere og fotografer. North er for nylig blevet nomineret til Danish Design Award – The Nordic Design Award som Bedste Forlag.

Norths forlagskoncept er baseret på ideen om non-konformitet, et forsøg på at afspejle mangfoldigheden i livet i Danmark. Deres redaktionelle linje er fokuseret på fotografi, kunst og kreativ skrivning, med nogle udgivelser af litterære bøger ved siden af.

North er et dansk forlag, der har specialiseret sig i kunstrelaterede bøger og er kendt i den danske kunstverden. Det er grundlagt af kunstneren, forfatteren og forlæggeren Per Hjort Sørensen.

North har udgivet flere titler om nutidige danske kunstnere som Kjeld Abildstrom, Astrid Thomsen, Dorthe Gerlach-Andersen og mange andre. Virksomheden åbnede sit første galleri på Københavns hippe Nørrebro i 2015.

North udgiver på basis af kvalitet frem for kvantitet og udgiver i gennemsnit kun 3 til 4 titler om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.