Ikke-kategoriseret
Forlaget North er velkendt i den danske kunstverden

Forlaget North er velkendt i den danske kunstverden

Forlaget North er et velkendt navn i den danske kunstverden. Det har eksisteret siden 1999 og er et af landets mest anerkendte forlag, der specialiserer sig i moderne kunst, værker af høj kvalitet og kulturformidling.

Forlaget ligger i København, men distribuerer sine bøger til hele verden. Deres produkter består af moderne kunstbøger, børnebøger og fotografiske udgivelser. De tilbyder også en lang række tematiske antologier. Forlaget arbejder tæt sammen med visuelle kunstnere, fotografer og designere fra hele verden for at producere topnoteringsværker med flot og originale indholdsformer.

Til dato har Forlaget North udgivet flere end 200 titler over det seneste årti. Nogle af deres mest anerkendte titler er “Marmorkunst”, “Odsherred Land Art” og “Kequelon – Oplevelser, historier og billedkunst”. Forlaget er kendt for at bringe bindinger tilbage til modernismen sammen med de mest interessante moderne fortællinger.

Udover at udgi bøger, arrangerer Forlaget North regelmæssige events som workshops, filmvisninger og gallagardebesøg som en del af deres mission om at sprede kreativitet og viden om moderne kunst gennem udfordrende visuelle oplæg. De organiserede også den første internationale fotografiworkshop til gavn for miljøbevidste unge ledere i 2017.

Med deres dedikation til at hjælpe yngre generationer med oplysning om kreativitet og ved at opmuntre mennesker til at udtrykke deres tanker gennem de visuelle medier er Forlaget North et veletableret navn i Danmark indenfor moderne kunstudgivelser.

Forlaget North har længe været en af de førende danske udgivere og er et velkendt navn i den danske kunstverden. De blev grundlagt i 2002 og har i mellemtiden udvidet deres virksomhed til flere forskellige genres fra populærkunst og illustrationsbøger til manuskripter af første gangs forfattere.

De begyndte med at udgive digte, noveller og essays af danske forfattere, hvorefter de begyndte at udgive billedbøger med design af danske kunstnere. Med tiden blev de kendte for deres offentliggørelser af skønlitteratur skrevet af nye forfattere. I årenes løb er Forlaget North blevet et sted, hvor nye talenter kan vise deres arbejde, fra kortlæsninger til uafsluttede manuskripter.

Virksomheden prioriterer dette engagement og samarbejder med forskellige kunstforeninger, museer og gallerier for at repræsentere deres kunstnere. De har lanceret et dokumentarprogram, som sætter spot på interviews og udvalgt kunst af etablerede og up-and-coming billedkunstnere og forfattere.

Forlaget North fortsætter med at vokse som et symbol på skabelsen af ​​dansk litteratur på trods af en farlig produktionskrise under coronakrisen. Med god evidens er de blevet en vigtig del af den seneste generation kunstnere, der ønsker at nå brede publikum gennem litterære produktioner.

Forlaget North har i mange år været en kendt og populær del af den danske kunstverden. Siden deres stiftelse i 1969 har de bragt mange udgivelser af både kendte og ukendte dele af dansk kunst til offentligheden.

Deres mission er at skabe en platform, der giver et bredt publikum mulighed for at se og opleve udvalget af den danske kunstscener. De har brugt de sidste 50 år på at oparbejde relationer til både kunstnere, museer og samlere over hele landet. Det har hjulpet dem med at skabe et nationalt netværk, der støtter sammenhæng mellem forskellige dele af den dansse kunstverden.

Forlaget North har i disse 50 år optaget hundredvis af bøger, magasiner og andre trykte materialer med nye geografiske, sociale og politiske temaer. De har fokuseret på air et bredt spektrum af genres, herunder modernisme, nutidskunst og postmodernisme. De arbejder tæt sammen med flere kendte aktører som museumsforeningen Kunstforeningen Gl Strand, Det Kgl Danske Kunstakademi, Det Kongelige Bibliotek og flere internationale udgivelsesplatforme.

Kort sagt har Forlaget North været det drivende kraft bag mange danske kunstudstillinger og -publikationer! Deres engang støttespiller er nu blevet genstand for ryggesløs respekt fra alle sider for deres lange historie med at fremme dansk kunst til et global publikum.